Barcelonas budsjett överstiger en miljard euro

0
89
Barcelona board of directors

Barcelonas styrelse har godkänt budgeten för säsongen 2022/23, som inkluderar en driftsinkomstbudget på 1,255 miljarder euro.

Pressmeddelandet säger också att Blaugrana förväntas göra en vinst på 274 miljoner euro. Det är betydligt högre än vinsten på 98 miljoner euro som registrerades förra säsongen, som också inkluderade en omsättning på 1,017 miljarder euro.

Styrelsen har även valt söndagen den 9 oktober som dag för att hålla ordinarie medlemsförsamling. Mötet kommer att vara telematiskt, med 4 451 partners som förväntas vara närvarande.

Läs: Mittfältare flirtar med Liverpool


Tillsammans med budgeten har Barcelona också bekräftat att de har gjort framsteg med rivningen av South Goal-videoresultattavlan, som startade den 1 september.

Utvecklingen av Advanced Basic Project har också slutförts och klubben har slutfört anbudsprocessen för ombyggnaden av Spotify Camp Nou.

Katalanska företagen Enginyeria i Arquitectura Torrella och Ingenieros JG kommer att leda samriskföretaget, som kommer att sköta byggandet av den nya arenan. Under de kommande månaderna kommer anbudsprocesserna för den verkställande ledningen, hälso- och säkerhetskontroll och kvalitetskontroll att påbörjas.