Facebookägaren Meta lanserar Threads

0
89

Ända sedan Elon Musk köpte Twitter för 44 miljarder dollar förra året som ett vapen för att skapa ett dystopiskt samhälle ledd av auktoritära ledare och deras miljardärsvänner, har ”motkrafter” arbetat för att skapa ett alternativ.

Värdet på Twitter är nu ungefär en tredjedel av vad det var för ett par år sedan och alla experters dystra fördomar om vad som nu skulle hända med mikrobloggtjänsten har blivit verklighet. Twitter får nu ännu högre poäng på alla negativa skalor.

Det finns redan flera alternativ som Mastodon och Bluesky som tidigare Twitter-vd:n och grundaren Jack Dorsey har startat.

Nu är vi dagar ifrån att den lite mindre dystopiske Mark Zuckerberg landar en konkurrent till Twitter.

BBC rapporterar att Meta kommer att lansera sin Threads-mikrobloggtjänst på torsdag. – Detta efter att ha sett appen blockerad i torsdags i Apples appbutik.

Läs på Sporten: Stänger dörren på Mbappé

Trådar kan länkas till Instagram-konton. Vidare står det att du kan behålla ditt Instagram-användarnamn och följa samma konton på Threads som på fotodelningstjänsten.

Twitter har varit svårt att använda de senaste dagarna, efter att ägaren Elon Musk infört en tillfällig gräns för hur många Twitter-meddelanden användare kan läsa per dag. Dessutom har företaget kämpat med att annonsörer hoppar av efter att Musk tagit över.

På måndagskvällen meddelade företaget att Tweetdeck-funktionen kommer att ligga bakom en betalvägg. Funktionen, som har varit gratis, tillåter användare att organisera konton och listor de följer i flera rader i samma webbläsarfönster, vilket gör det lättare att övervaka många konton samtidigt.