Mariah Careys svåra barndom gjorde att hon blev kär i julen

0
65

I nästan 30 år har julen varit synonymt med Mariah Carey och hennes låt ’All I Want For Christmas Is You’. Släppt 1994, men lika nästan varje år sedan på topplistor för musikförsäljning runt om i världen.

Nu säger hon att en tuff barndom är anledningen till att hon älskar julen.

”När du växer upp med ett rörigt liv och då kan du få den här förvandlingen där du kan göra ditt liv till vad du vill att det ska vara, det är en glädje för mig”, sa hon till W magazine.

”Det är därför jag vill att mina barn ska ha allt de kan ha. Jag vill att de ska kunna förstå att de kan vara vad de vill.”

Hon tillade att hon inte alltid kände sig lycklig som barn, varför hon nu, som hon har kallat sig, är julens drottning.

Läs på Sporten: Cristiano Ronaldo har erbjudits ett treårskontrakt värt 2,25 miljarder efter att ha blivit sparkad av Manchester United

”Folk tror att jag hade det här prinsesslivet eller vad som helst, någon sorts sagotillvaro där jag precis dök upp, typ ”Här är jag!” Och det är inte vad det är, förklarade hon.

Mariah Careys ”All I Want for Christmas Is You” tjänar cirka 2,5 miljoner dollar varje år. Hon har tjänat mer än 72 miljoner dollar på bara den här låten‼️💰

Hon hade en uppväxt präglad av våld
I sin memoarbok från 2020, The Meaning of Mariah Carey, berättade Mariah om sin missbrukande uppväxt och hennes äldre bror Morgans arga utbrott, som skulle skada deras mamma till den grad att polisen måste tillkallas.

”Tårarna kvävdes och jag gjorde mitt bästa för att lugnt säga till henne: ’Min bror har verkligen skadat min mamma och jag är ensam hemma. Snälla kom och hjälp”, skrev hon. ”En av poliserna, som tittade på mig men pratade med en annan polis bredvid honom, sa: ”Om den här tjejen klarar sig kommer det att bli ett mirakel.” Och den natten blev jag mindre av en tjej och mer av ett mirakel.”

Hon blev också misshandlad av sin äldre syster, Alison, som drogade henne med Valium när hon var 12.