”Oppenheimer” tjänar miljoner. Nolan kommer redan att få mer för honom än för Batman

0
20

Det är förgäves att leta efter filmer som haft så stort intresse de senaste åren som ”Barbie” och ”Oppenheimer”. Bara 17 dagar efter släppet har ”Barbie” redan tjänat en miljard, och ”Oppenheimer” har redan passerat en halv miljard. Christopher Nolan kommer redan att tjäna mer för ”Oppenheimer” än sin hit ”Batman Begins”.

När den första delen av Batman-trilogin i regi av Christopher Nolan gick upp på bio 2005 blev folk galna. Det var trots allt Christopher Nolan som senare gav världen den legendariska tolkningen av Heath Leders karaktär av Jokern i ”The Dark Knight”, den andra delen av Batman framförd av honom. Så när vi kollar de aktuella vinstlinjerna i Nolans senaste film blir vi chockade.

”Oppenheimer” tjänade mer än ”Batman: Origins” på bara 17 dagar efter släppet under hela biopremiärperioden. Filmen om atombombens fader har redan passerat den magiska vinstbarriären på nivån en halv miljard dollar. Sådan information är desto trevligare när de flesta filmer på teatrar idag är fyllda med sci-fi-action, och produktioner som ”Oppenheimer” lätt undkommer tittarna i skriket av specialeffekter av dessa bilder. Det är bra att veta att folk fortfarande är sugna på att gå på sådana filmer, som det visar sig. Det är särskilt glädjande att filmen varar nästan 3 timmar.