Planerar direkttåg mellan Trondheim och Stockholm

0
134

Svenskarna har länge velat lägga upp en direktlinje mellan Trondheim och Stockholm. – Det har inte varit möjligt på grund av Meråkersbanans eländiga skick.

Idag har det kommit en del goda nyheter, SJ vill sätta upp direkttåg så fort elektrifieringen av Meråkersbanan är klar 2025.

Läs: Snart är hälften av all läsk sockerfri!

Meråkerbanan går från Hell station, genom Meråkers kommun och över gränsen till Storlien i Sverige. – Det här är spännande för hela Trøndelag. Jag kommer att göra allt jag kan för att övertyga det norska järnvägsdirektoratet så att vi får skapa det här erbjudandet”, säger vd Rikke Lind på SJ Norge till Adresseavisen.

Det var den svenska tidningen Dagens Nyheter som först nu fick SJ:s tågplaner bekräftade efter att elektrifieringen av Meråkersbanan är klar.

– Kan vi skapa en tågsträcka mellan Stockholm och Trondheim är det kanske den största vinsten med det elektrifieringsarbete som pågår i Norge. Det är också anledningen till att vi hoppas kunna börja med direkttåg både dag och natt på sträckan när arbetet är klart, säger Jan Kyrk från SJ till tidningen.

Läs på Sporten: Mikel Artetas önskan att fräscha upp kan skicka 13 spelare ut genom portarna till Emirates

Kyrk säger att det i nuläget är oklart hur lång restiden blir. – Men om vi skulle gissa så skulle det nog bli cirka 6 timmar.